Een stromende kraan, de verwarming die brandt, het licht dat aangaat wanneer jij dat wilt, een goed werkende computer en internetverbinding; het klinkt als de gewoonste zaak van de wereld en zorgt ervoor dat een bedrijf goed kan functioneren. Toch blijkt het allemaal niet zo vanzelfsprekend als er stroomuitval is, hoe klein ook. Als een storing langer aanhoudt, kan dit zelfs voor flinke problemen zorgen. Je bent bijvoorbeeld niet bereikbaar voor klanten en dat kan veel geld kosten. Hosted Telefonie ondervangt dat.

Klanten merken niks van storingen

Kort samengevat is Hosted Telefonie, ook wel Hosted VoIP genoemd, een telefooncentrale in de cloud. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een bepaalde locatie als je wilt bellen of gebeld wordt door klanten, dit kan zelfs via je mobiele telefoon. De Hosted telefooncentrale draait in een redundant datacenter waar de noodstroomvoorziening goed geregeld is. Dit maakt het eenvoudig om alle gesprekken op een andere locatie te ontvangen in geval van nood, zoals je mobiel, thuistelefoon of op een andere bedrijfslocatie. Zo ben je dus altijd bereikbaar voor klanten. Hosted Telefonie biedt dezelfde functies als een traditionele telefooncentrale, maar dan overal beschikbaar. Houd de stroomstoring lang aan? Dan is het zelfs mogelijk voor je werknemers om hun werkzaamheden als servicedesk of callcenter thuis voort te zetten.

Goedkoper dan traditionele telefooncentrale

Naast continuïteit in bereikbaarheid voor je klanten en flexibiliteit voor je werknemers levert Hosted Telefonie nog een hoop extra voordelen op. Met Hosted Telefonie kan de kostenbesparing flink oplopen. Het onderhouden van het Hosted Telefonie netwerk is een stuk goedkoper en minder arbeidsintensief dan een traditionele telefooncentrale. Veranderingen in het netwerk aanbrengen, bijvoorbeeld als je op grotere schaal wilt gaan werken of als een collega verwijderd moet worden, zijn eenvoudig te regelen. Ook handig aan Hosted Telefonie is dat de klant maar één telefoonnummer hoeft te bellen, jij bepaalt waar en op welk toestel je het gesprek oppakt. Je kunt dus kiezen voor de professionele uitstraling van een vast nummer, maar deze opnemen met je mobiel. Dat maakt Hosted Telefonie een aantrekkelijke professionele oplossing voor iedere onderneming, groot of klein.

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe je altijd bereikbaar blijft? We praten je graag bij. Je kunt ons bereiken via e-mail (info@koba-groep.com) of op het telefoonnummer 046 – 449 0212.