Overstappen naar Hosted telefonie? Waarom? Het lijkt misschien een overbodige luxe, overstappen naar hosted telefonie. Je hebt toch al een telefooncentrale? En ja, dat is zo. Maar ook nu je medewerkers thuiszitten is hosted telefonie (voIP) toch wel een slimme oplossing. Maar waarom moet je nu overstappen? Hieronder vind je een opsomming van redenen.

1. Altijd, overal

Het mooie van bellen via de cloud, is dat-ie altijd bij je is. Nu al je medewerkers thuis zitten is het van cruciaal belang om bereikbaar te blijven, elke belletje wil je zo goed mogelijk afhandelen vooral in deze onzekere tijden, toch? En niet alleen nu handig, mocht je in de toekomst gaan verhuizen met je kantoor verhuist het gewoon met je mee en blijf je bereikbaar. Je zit – letterlijk – nergens aan vast en kunt vanaf de nieuwe locatie direct weer aan de slag.

2. Updates

Omdat je een virtuele telefooncentrale hebt, krijgt de cloud automatisch een update als er nieuwe functionaliteiten zijn. Bovendien worden ook de updates automatisch uitgevoerd, dus ben je altijd verzekerd van goede beveiliging.

3. Investering

Voor bellen via de cloud hoef je geen grote investeringen te doen. Je betaalt een vast bedrag per maand en dat is het.

4. Vast & mobiel

Het mooie van deze vorm van Hosted Telefonie, is dat je het vaste toestel en het mobiele kunt combineren. Dat vaste nummer wordt gekoppeld aan je mobiele en daarmee is het onderdeel van de centrale. Zo heb je altijd alle functionaliteiten beschikbaar, vanaf iedere device. Daarnaast ben je bereikbaar onder je eigen voorwaarden (Lees ook: Telefonisch bereikbaar onder jouw voorwaarden).

5. Functionaliteiten

Bellen via de cloud zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken. Zo zijn er mogelijkheden om een telefoongesprek (achteraf) op te nemen, om rapportages van telefoongegevens uit te draaien en om software integratie toe te passen.

6. Veilig

Bellen via de cloud wordt door mensen nog wel eens als onveilig gezien. Maar bellen in de cloud is een van de meest veilige manieren. Door de automatische updates ben je altijd verzekerd van een beveiligde lijn en de gegevens die in de cloud staan, zijn encrypted opgeslagen.

Kortom, via bellen in de cloud werk je efficiënter, bespaar je op je (telefonie)kosten en ben je altijd goed beveiligd door automatische updates. Ben je benieuwd of hosted telefonie iets voor jou is of wil je meer informatie? Neem dan eens contact op met één van onze specialisten.