Niets vervelender dan een prangende vraag aan een collega die nét op dat moment niet aanwezig is. Bijvoorbeeld omdat hij of zij in een meeting zit of omdat diegene een dagje thuiswerkt. Maar bellen en een e-mail zijn in sommige gevallen behoorlijk storend. Je kunt er ook voor kiezen om een chat bericht te sturen via Teams. Een eenvoudige, snelle en handige oplossing.

Eenvoudig online samenwerken

Samenwerken kan tegenwoordig net zo efficiënt – zo niet efficiënter – op afstand. Wat je ervoor nodig hebt: een werkende internetverbinding, een laptop, computer of mobiele telefoon en een Microsoft Teams account. Met het samenwerkingsprogramma Teams kun je zowel op afstand als op kantoor eenvoudig met elkaar samenwerken. Binnen Teams heb je verschillende functionaliteiten. Je kunt o.a. bestanden delen, vergaderen, chatten, specifieke kanalen aanmaken en je kunt bellen. Eén van de voordelen van bellen via teams is dat je niet afhankelijk meer bent van je ‘vaste’ telefoon en altijd en overal bereikbaar bent!

Bescherm bedrijfsinformatie door veilig chatten

Natuurlijk, je kunt je collega een Whatsapp berichtje, een smsje of een Messenger bericht sturen. Dat werkt prima. Wat is dan het probleem? Het is niet veilig. Gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens, wordt verspreid via online kanalen die niet beveiligd zijn, kan het bedrijf en de werknemers in vervelende situaties brengen. Binnen Teams werk je samen in een beveiligde ‘afgesloten’ online omgeving.

Eenvoudig alles terugvinden

In teams zit een zoekfunctie waarmee je met één druk op de knop informatie opzoekt of verwijdert. Dankzij deze optie vind je binnen een handomdraai gegevens die je zoekt en bespaar je jezelf veel tijd.

Hoe werkt het?

Teams is geïntegreerd in Office 365. Iedere Microsoft gebruiker kan dus gebruik maken van dit veilige samenwerkingsprogramma. Je downloadt de extensie eenvoudig en kunt hem gelijk synchroniseren met al je andere Microsoft programma’s. Afspraken uit Teams belanden dan automatisch in de Outlook-agenda en Word- of Excel-bestanden deel je eenvoudig binnen het programma.

Benieuwd of het iets voor jou is of wil je meer informatie? Geef ons een belletje of kom langs voor een kop koffie!