Veel ondernemers en werknemers geven hun mobiele (privé)nummer aan relaties zodat ze ook bereikbaar zijn als ze niet op kantoor zijn om de vaste telefoon aan te nemen. Handig misschien, maar dat betekent dat je ook belletjes kan krijgen op het moment dat je daar niet op zit te wachten. Of op je vrije dag, of je vakantie en toch die relatie opbelt met een storing?! Met telefonie via KOBAcloud beheert u uw telefooncentrale via PC of mobiel en behoort bellen en gebeld worden met een vast nummer op je gsm tot één van de vele standaard mogelijkheden.

Altijd telefonisch bereikbaar

Kort samengevat is Hosted Telefonie, ook wel Hosted VoIP genoemd, een telefooncentrale in de cloud. Bellen gebeurt dus via internet. Dit houdt in dat je geen lokale telefooncentrale meer nodig hebt. Je bestaande computernetwerk en internetverbinding zijn genoeg om met Hosted Telefonie te kunnen werken. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een locatie als je wilt bellen. De klant belt één nummer en jij bepaalt waar en op welk toestel je het gesprek oppakt. Je kunt dus kiezen voor de professionele uitstraling van een vast nummer, maar deze opnemen met je mobiel. Of heb je opgenomen met je vaste telefoon maar wil je verder op je mobiel omdat je naar een afspraak moet? Ook dat is geen probleem. Ook fijn aan dit systeem: je ben alleen bereikbaar als jij dat wilt. Je vaste nummer schakel je bijvoorbeeld door op de momenten dat je dat wilt (vakantie, overleg, enz) maar voor je collega’s blijf je bereikbaar op je mobiele nummer.

Flexibel en schaalbaar

Naast flexibiliteit levert Hosted Telefonie nog een hoop extra voordelen op. Met Hosted Telefonie kan de kostenbesparing flink oplopen. Je hebt bijvoorbeeld geen traditionele telefooncentrale meer nodig. Daarbij is het onderhouden van het Hosted Telefonie netwerk een stuk minder arbeidsintensief. Veranderingen in het netwerk aanbrengen, bijvoorbeeld als je op grotere schaal wilt gaan werken of als een collega verwijderd moet worden, zijn eenvoudig te regelen en kosten een stuk minder dan aanpassingen doen in een traditionele centrale. Dat maakt Hosted Telefonie een aantrekkelijke oplossing voor iedere onderneming, groot of klein.

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe je bereikbaar blijft? We praten je graag bij. Je kunt ons bereiken via e-mail (info@koba-groep.com) of op het telefoonnummer 046 – 449 0212.