Productieve medewerkers zijn een belangrijke factor in het succes van een bedrijf. Alleen hoe zorg je voor meer productiviteit? Zomaar je werknemers opzadelen met nog meer taken is natuurlijk niet bevorderlijk voor de sfeer, het werkplezier en uiteindelijk de productiviteit. Hoe dan wel? Gebruik deze tips en tools!

Foutloze communicatie door goede tools

De belangrijkste voorwaarde voor productief werken is goede tools voor een foutloze communicatie. Werken in de cloud, bijvoorbeeld met Microsoft 365, is een efficiënte manier om je werknemers online en op kantoor effectief met elkaar samen te laten werken. Noodzakelijk nu steeds meer mensen flexibel werken, bijvoorbeeld op andere tijden of vanuit huis. Met Microsoft 365 krijg je toegang tot tools als Microsoft Teams, daarmee kunnen medewerkers eenvoudig met elkaar bellen, chatten en bestanden delen. Sharepoint zorgt ervoor dat alle bedrijfsdata en -bestanden vanaf elke locatie en voor iedereen makkelijk vindbaar zijn. En met OneNote wordt het eenvoudig om elkaars aantekeningen in te kijken en in elkaars documenten te werken.

Overal en altijd kunnen werken

Je hebt ochtendmensen en avondmensen, of misschien werkt iemand wel efficiënter thuis aan die ene belangrijke klant. Met alle online tools is het makkelijker dan ooit om flexibele werktijden te hanteren. De cloud maakt het mogelijk om vanuit elke plek met een goede internetverbinding eenvoudig samen in één document te werken, online te vergaderen en elkaar snel via verschillende kanalen te kunnen bereiken. Bijvoorbeeld via mail, chat of bellen met beeld. Met professionele clouddiensten en online tools zoals bijvoorbeeld Microsoft 365 is de werkomgeving altijd goed beveiligd, het maakt niet uit vanuit waar werknemers inloggen.

Verplichte lunchpauze

Veel werknemers doen het: lunchen achter het bureau. Dat klinkt productief, maar dat is het absoluut niet. Zonder pauze daalt de productiviteit juist extra volgens diverse onderzoeken, vooral aan het einde van de dag. Dit heeft te maken met dat hersencellen maar een bepaald aantal elektrische signalen kunnen afgeven en daarna weer moeten opladen. Zelfs met al die efficiënte online middelen is het belangrijk om dat half uurtje achter de PC of laptop vandaan te komen en rustig te lunchen. Samen met collega’s aan de lunchtafel kom je misschien wel weer op nieuwe ideeën voor je business!

Wil je weten hoe wij dit doen? Neem dan contact op met een van onze specialisten!