Een bedrijfsverhuizing, daar komt veel bij kijken. Het is meer dan alleen fysieke zaken die van punt A naar punt B moeten. Denk aan wat er geregeld moet worden voor de automatisering, welke internetverbinding er mogelijk is, wanneer de medewerkers op de nieuwe locatie aan de slag gaan, enz. Maar ook zaken als je fysieke beveiliging van het pand. Is de inbraakmeldinstallatie wel conform regelgeving? Is er een brandmeldinstallatie nodig? Is het ontruimingsplan wel aanwezig en up-to-date? Daarnaast wil je ook nog gewoon telefonisch bereikbaar zijn voor klanten, wat vaak lastig is op het moment dat de telefooncentrale verhuisd moet worden. Met Hosted Telefonie is dat in ieder geval zo gepiept.

Vroeger: de fysieke telefooncentrale

De traditionele telefooncentrale werkt via een ISDN-verbinding. De fysieke centrale zit ergens op de bedrijfslocatie tegen de muur geschroefd en doet gewoon zijn werk. De problemen ontstaan echter bij een verhuizing. Een verhuisdatum aanvragen voor uw telefoonlijnen is zo geregeld, maar vervolgens moet alles wel klaarstaan op het moment dat de knop omgaat en op de oude locatie de telefonie vervalt. Wat als de verhuizing tegenzit? Als blijkt dat de computers nog niet werken op de nieuwe locatie? Dan zit je bedrijf misschien wel een paar dagen zonder telefoon, kunnen je medewerkers niks doen en ben je onbereikbaar voor klanten.

De toekomst: bellen in de cloud

Met hosted telefonie heb je dit probleem niet. Kort samengevat is Hosted Telefonie, ook wel Hosted VoIP genoemd, een telefooncentrale in de cloud. Bellen gebeurt dus via internet. Dit houdt in dat je geen lokale telefooncentrale meer nodig hebt. Je bestaande computernetwerk en internetverbinding zijn genoeg om met Hosted Telefonie te kunnen werken. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een locatie als je wilt bellen. Telefoontoestellen kunnen op één locatie staan, maar ook verspreid over meerdere locaties. Al deze toestellen communiceren uiteindelijk met dezelfde telefooncentrale in de cloud. De nieuwe locatie is dus niets meer dan een extra locatie met internet waar je telefoontoestellen neerzet, er hoeft niks verhuisd te worden. Ook handig: telefoons kunnen ook doorgeschakeld worden naar mobiele telefoons. Zo ben je dus altijd bereikbaar, zelfs tijdens een verhuizing!

Wil je meer informatie of heb je verhuisplannen? KOBA wil graag als partner met je mee denken en adviseren om ervoor te zorgen dat de verhuizing zorgeloos verloopt. Zodat je zelf bezig kunt zijn met de zaken wat je echt bezighoudt. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze accountmanagers. Je kunt ons bereiken via e-mail (info@koba-groep.com) of op het telefoonnummer 046 – 449 0212.