Je hoort het de laatste tijd steeds meer: Hosted Telefonie. Kleine en grote ondernemingen stappen over op deze vervanger van de traditionele telefooncentrale. Het is goedkoper, efficiënter en makkelijker en biedt veel meer mogelijkheden dan de ouderwetse centrale. Een paar argumenten waarom jij nu moet overstappen!

Altijd en overal bereikbaar

Kort samengevat is Hosted Telefonie, ook wel Hosted VoIP genoemd, een telefooncentrale in de cloud. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een bepaalde locatie als je wilt bellen of gebeld wordt door klanten, dit kan zelfs via je mobiele telefoon. Bij een hosted telefooncentrale hoef je zelf niet meer te investeren in een telefooncentrale. Je maakt gebruik van een virtuele centrale waarbij de partner ervoor zorgt dat deze het goed doet en dat updates en nieuwe ontwikkelingen worden doorgevoerd. De Hosted telefooncentrale draait in een redundant datacenter waar de noodstroomvoorziening goed geregeld is en waar updates en nieuwe ontwikkelingen direct worden do. Dit maakt het eenvoudig om alle gesprekken op een andere locatie te ontvangen in geval van nood, zoals je mobiel, thuistelefoon of op een andere bedrijfslocatie. Zo ben je dus altijd bereikbaar voor klanten. Hosted Telefonie biedt dezelfde functies als een traditionele telefooncentrale, maar dan overal beschikbaar. Zelf tijdens een stroomstoring of bedrijfsverhuizing blijf je gewoon bereikbaar, dan is het zelfs mogelijk voor je werknemers om hun werkzaamheden als servicedesk of callcenter thuis voort te zetten.

Goedkoper dan traditionele telefooncentrale

Naast continuïteit in bereikbaarheid voor je klanten en flexibiliteit voor je werknemers levert Hosted Telefonie nog een hoop extra voordelen op. Met Hosted Telefonie kan de kostenbesparing flink oplopen. Het onderhouden van het Hosted Telefonie netwerk is een stuk goedkoper en minder arbeidsintensief dan een traditionele telefooncentrale. Veranderingen in het netwerk aanbrengen, bijvoorbeeld als je op grotere schaal wilt gaan werken of als een collega verwijderd moet worden, zijn eenvoudig te regelen. Ook handig aan Hosted Telefonie is dat de klant maar één telefoonnummer hoeft te bellen, jij bepaalt waar en op welk toestel je het gesprek oppakt. Je kunt dus kiezen voor de professionele uitstraling van een vast nummer, maar deze opnemen met je mobiel. Dat maakt Hosted Telefonie een aantrekkelijke professionele oplossing voor iedere onderneming, groot of klein.

Meer weten? Neem dan eens contact op met één van onze specialisten, ze beantwoorden graag al je vragen!