De basis van een goede onderneming is het vertrouwen van je klanten. Over hun gegevens die in jouw handen zijn, hoeven ze geen nacht slaap te missen. Zeker niet als je voor de cloud kiest.

We verzamelen steeds meer gegevens van klanten, gegevens waar mensen uit de organisatie ook regelmatig bij moeten. Tegelijkertijd is het belangrijk om daar zeer zorgvuldig mee om te gaan. De cloud is een handige manier om dat nog beter te doen, veel andere ondernemers gingen je voor en zijn positief:

94% van de MKB’ers die in de cloud werken zien daar al de veiligheids voordelen van

En daar hebben ze onder andere deze zes redenen voor:

1. Je blijft eigenaar van je eigen data

In de cloud blijft je data altijd van jou. Jij bepaalt waar gegevens opgeslagen worden. Dat kan dus ook nog gedeeltelijk op eigen servers zijn.

2. Je beheert de toegang tot je gegevens

Wie wel of niet en wanneer toegang heeft tot specifieke klantgegevens kan je zelf instellen en aanpassen.

3. Data delen, alleen als jij dat wil

Bepaalde zeer vertrouwelijke informatie zoals persoonsgegevens kan je in de cloud beschermen. Zo kan je instellen dat het niet gekopieerd of opgeslagen kan worden door onbevoegden.

4. Wis gevoelige data van een afstand

Heeft een medewerker een smartphone met gevoelige gegevens verloren? Van een afstand wis je die data direct van het apparaat, ook als het om een privé device gaat.

5. Professionele hulp bij beheer

Staat je data in de cloud, dan ondersteunt Microsoft 365 je in het beheren en beveiligen van je data.

6. Experts beveiligen je gegevens continu

Niet langer hoef je zelf te zorgen dat je beveiliging up-to-date is, dat zijn de cloud producten van Microsoft namelijk altijd. Deze wordt automatisch geüpdate om beschermd te zijn tegen de nieuwste typen aanvallen. Het is het toegewijde werk van beveiligingsexperts om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je kijken naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Wij willen graag als partner met je mee denken en jou adviseren! Je kunt ons bereiken via e-mail (info@koba-groep.com) of op het telefoonnummer 046 – 449 0212.