Laat je ’s nachts de deur van je bedrijf open? Waarschijnlijk niet, er zit meestal wel een goed slot op de deur, en bij inbraak gaat een alarm af. Is dat bij je e-mail ook het geval? Het kan waarschijnlijk wel een stuk veiliger.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 53% van de MKB’ers gebruik maakt van e-mail-encryptie, terwijl dit een van de belangrijkste manieren is om hackers buiten de deur te houden. Met de juiste software en maatregelen bescherm je je organisatie tegen cyber-aanvallen, die in 43% van de gevallen juist op het MKB zijn gericht omdat kleine ondernemers vaak minder goed beschermd zijn.

Extra beveiliging

Maakt je organisatie gebruik van extra beveiliging, dan denken hackers er wel twee keer over na om in de buurt van jouw e-mail te komen. Zo zal Microsoft Advanced Threat Protection elke bijlage in e-mails realtime scannen, oftewel checken of het geen malware is. Onveilige bijlagen kunnen niet eens geopend worden. Hetzelfde geldt voor links.

Wie klopt er aan de deur?

Dezelfde beveiliging genereert uitgebreide rapporten waardoor je inzicht krijgt in de soorten aanvallen op je bedrijf. Zo zie je wie het doelwit zijn en hoe hackers binnen proberen te komen. Als je weet wie er binnen probeert te komen, dan kan je met de hulp van experts je organisatie nog beter beveiligen.

Alleen voor de ontvanger

Ook eerdergenoemde encryptie (versleuteling) van e-mails schrikt hackers af. Verstuur je mails met gevoelige informatie, dan kan een slim mailprogramma deze inhoud versleutelen. Alleen degene voor wie het bedoeld is, kan de inhoud lezen. Gebruikt diegene geen veilig mailprogramma, dan kan jouw programma zelfs zorgen dat de het bericht en bijbehorende data alleen in een beveiligde omgeving geopend kunnen worden.

Superveilige e-mail

Wil je de mogelijkheden verkennen en je e-mail superveilig maken? We maken graag een afspraak om je bij te praten. Je kan ons bereiken via mail (info@koba-groep.com) of op het telefoonnummer +31464490212.